Camitza a trimis o reteta delicioasa de Turte cu branza si praz, la tigaie.
Ingrediente Turte cu branza si praz, la tigaie
1 buc praz (fara frunze) (puteti folosi si ceapa verde sau ceapa alba si ceapa rosie , marar )
400 gr branza telemea
Aluatul :
500 gr faina
1 cana de lapte caldut
1 lingurita zahar
1/2 lingurita sare
1 ou
10 gr drojdie uscata
2 linguri ulei de masline
50 gr unt la temperatura camerei
Mod de preparare Turte cu branza si praz, la tigaie
Compozitia cu praz si branza: Branza se marunteste. Prazul se taie pe din doua si se taie solzisori, apoi se amesteca cu branza.
Facem un aluat din ingredientele mentionate (puteti face orice fel de aluat, de paine, gogosi etc). Lasm 30 minute la crescut.
Dupa ce a crescut aluatul, il impartim in 8 bilute egale.
Intindem fiecare biluta cu sucitorul, in mijlocul careia punem o lingura din compozitia de praz cu branza. Inchidem turta ca pe un pliculet, pe care
il intindem cu sucitorul pana devine ca o turta.
Se fac pe rand toate, apoi se coc in tigaia, cu putin ulei, pe fiecare parte pana se rumenesc usor (dupa fiecare turta pe care o coaceti mai adaugati o lingurita de ulei in tigaie )
Pofta buna !
Urmareste si aceasta reteta video