Doyna a trimis o reteta minunata Tarta speciala cu pere.
Ingrediente Tarta speciala cu pere
Blat : 4 lg faina
4 oua
3 lg zahar
1 plic zahar vanilinat
1 varf de cutit praf de copt
Pt umplutura: pere tari, sahar tos, un plic de zahar vanilat, scortisoara, coniac
Mod de preparare Tarta speciala cu pere
Pentru blat se face cam asa:
– albusurile se bat spuma cu zaharul vanilinat si un praf de sare
– galbenusutile se freaca cu zaharul
– se amesteca cele doua
– se adauga praful de copt si faina treptat
– se toarna in forma unsa cu unt si tapetata cu faina
– se coace 30 min la foc mediu
Se scoate blatul din cuptor si se lasa 10 minute, sa se dezlipeasca mai usor de pe tava, apoi se pune pe un servet sa se raceasca
Perele le-am curatat, le-am taiat in felii lungi si le-am pus (cat sa se inmoaie) in tigaie le-am pus zahar pe deasupra. Le scoatem imediat daca vedem ca sau inmuiat si le punem pe tarta. Cu un puf-puf (gen acela de geamuri numai ca eu am ceva mai mic special pt ulei) am stropit perele cu coniac :))) si am pus zaharul vanilat si scortisoara.
Incearca si aceasta reteta video