Privatelaura a trimis o reteta delicioasa de Tarta aperitiv cu dovlecel.
Ingrediente Tarta aperitiv cu dovlecel
1 bucata dovlecel (mic si fraged)
1 morcov mic
10- 12 masline fara samburi
50 gr telemea de capra (nu foarte sarata)
2 oua
1 cub cascaval
3 lg ulei masline
1 cana faina
1 lgta praf de copt
1 lgta piper negru (iese extra spicy; daca nu va place picanta, nu mai adaugati piper)
sare
oregano uscat
Mod de preparare Tarta aperitiv cu dovlecel
Dovlecelul se spala, se curata la capete si se da pe razatoarea cu ochiuri mari. Morcovul se curata, se spala si se da pe razatoarea cu ochiuri mici.
Maslinele se taie transversal in jumatate. Telemeaua se rade si ea.
Preincalzim cuptorul.
Intr-un castron, punem dovlecelul si morcovul ras, adaugam telemeaua rasa, maslinele taiate si un pic de piper si oregano. In alt castron, batem ouale cu un tel, punem un praf de sare, adaugam uleiul si faina cu praful de copt. Amestecam bine si incorporam in aceasta compozitie, mixul de dovlecel cui masline si branza. Amestecam bine si lasam 5 minute sa se odihneasca. Compozitia nu trebuie sa fie foarte moale; daca e cazul, mai adaugati un pic de faina, daca este prea „inchegata”, adaugati un pic de apa.
Luam o forma de tarta, punem compozitia cu ajutorul unei linguri. Deasupra presaram putin oregano si radem un cub de cascaval.
Dam la cuptor pt vreo 30-35 minute, cat sa se rumeneasca frumos.
Dupa ce s-a copt, o scoatem din cuptor, o lasam un pic sa se raceasca si o servim calda.
Incearca si aceasta reteta video
foto: Depositphotos.com