Mihaela04 a trimis un Strudel cu branza dulce si stafide.
Ingrediente Strudel cu branza dulce si stafide
– aluat foietaj 800 g
– branza de vaci dulce 500 g
– unt 60 g
– gris 2 lingurite
– oua buc.
– galbenus 1 buc.
– smantana 80 g
– zahar 150 g
– stafide 100 g
– zahar vanilinat 4 pliculete
Mod de preparare Strudel cu branza dulce si stafide
Puneti branza de vaci, intr-un castron, si sfaramati-o bine, bine cu o furculita. Adaugati 30 grame de unt, la temperatura camerei, si smantana. Omogenizati foarte bine. Adaugati faina, zaharul, doua oua intregi si zaharul vanilinat.
Amestecati foarte bine si puneti stafidele. Omogenizati inca o data si lasati compozitia la frigider, macar 30 de minute. Incingeti cuptorul la 220 grade Celsius. Intindeti foaia de aluat. Daca este deja pregatit, ca la mine, ati scapat de truda. Daca nu, trebuie sa intindeti o foaie cam de 30 cm latime si 45 cm lungime, de circa 4 mm grosime. “Impartiti” din ochi foaia in trei parti, pe latime, si trasati doua linii pentru delimitarea celor trei parti. Apoi, cu ajutorul unui dispozitiv de taiat aluatul, faceti pe partile din stanga si dreapta, la 1,5-2 cm distanta, niste taieturi, paralele, sub un unghi de circa 45 grade.
Puneti pe mijloc umplutura de branza si incepeti sa o rulati.
Bateti galbenusul si, cu ajutorul unei pensule, ungeti strudelul cu el. Bagati tava in cuptor si lasati cam 40 de minute, pana cand aluatul s-a umflat si s-a rumenit usor. Scoateti tava si, cand s-a racit un pic, mutati strudelul pe un platou, dupa care, eventual, pudrati-l cu un pic de zahar pudra.
Pofta buna!
Incearca si aceasta reteta video