Iata o placinta extraordinara: Placinta sarbeasca.
Ingrediente Placinta sarbeasca
Aluatul pentru foi se face din faina de calitate de panificatie , sa se poata intinde usor.
deci: 300ml apa calduta ,un ou, 30 ml ulei ,faina, sare, o lingurita otet(otetul are darul de a ajuta la intinsul foilor):se fac 3-4 foi,in functie de marimea tavii(a mea are 32/36)
Umplutura se face din :
8 oua mari (de preferinta de la tara, au culoarea galbenusului mai pronuntata)
0,750kg branza(amestecata, de vaci si de oi)
o cana de zahar
o cana de lapte
vanilie, un pic de coaja de lamaie ulei pentru uns tava si foile de placinta
Mod de preparare Placinta sarbeasca
Se amesteca branza cu zaharul ,cu mirodeniile, punem si ouale batute bine si la sfarsit amestecam punand si cantitatea de lapte.
Pregatesti asa:
ungi o tava cu ulei apoi pui prima foaie in asa fel incat sa depaseasca usor marginile tavii de copt, punem o 1/3 din umplutura asezam a 2-a foaie, iar umplutura , punem a3-a foaie si iar umplutura;acoperim cu ultima foaie pe care avem grija sa nu o intindem prea tare ci o lasam mai creata sa nu se stranga la copt!
Sfat:unge foile de fiecare data inainte de a pune umplutura si nu uita sa ungi cu ulei si ultima foaie si sa pudrezi cu zahar tos.
Inainte de a o scoate din cuptor, stropeste-o cu apa si mai tine-o 3 minute in cuptor (iese foarte frageda!)
Sfat: se taie o fasie lata de 5cm si apoi din ea romburi frumoase!
pofta s-aveti ca placinta e buna rau!
Incearca si aceasta reteta video