Abetina a trimis o reteta minunata la Concursul nostru: Placinta cu dovleac. Adu si tu primavara in bucate cu retetele tale minunate pregatite pentru cei dragi si poti castiga o oala presiune DeKassa 10 Litri cu capac suplimentar din sticla, o tigaie wok cu capac si interior ceramica Bergner (seria Vioflam), sau o oala de gatit la aburi cu doua site Peterhof (fund capsulat in 3 straturi), oferite de Megaplus.ro.
Ingrediente
pentru aluat
700 gr. faina de grau
un cub drojdie
2 oua
300 ml .iaurt
apa minerala
100 gr.zahar vanilat
coaja de la o portocala
putina sare
4-5 linguri de ulei
compozitia de umplutura
un dovleac de 1 kg.
5 linguri de zahar
un plic de scortisoara macinata
Mod de preparare
Se pune faina intr-un vas si peste ea adaugam ouale, zaharul vanilat, coaja de la portocala si drojdia stinsa cu putina sare si iaurtull incalzit la temperatura camerei si facem un aluat suficient de tare, mai spre final vom adauga cateva linguri de ulei si framantam pana de desprinde alutaul de pe vas, apoi punem aluatul pe o pernuta la crescut timp de o ora.
Se curata dovleacul de coaja se taie felii si se da prin razatoarea mare, dupa care se pune intr-un vas cu zaharul si se pune pe foc pana se obtine un gem, apoi dam la rece compozitia.
Cand aluatul este crescut se fac foi mici din el, peste care se intinde compozitie, se ruleaza si se aseaza in tava de al mijloc spre margine, asezam ruloruri mici pana se umple tava, le ungem cu ou batut si presuram mac din abundenta si dam tava la cuptor pentru circa o ora la foc potrivit, cand este gata de copt scoatem tava si le ungem cu miere de albine.
Pofta buna!