Placinta cu branza si dulceata

05 septembrie 2021,

Iata o noua reteta trimisa de Daniela: Placinta cu branza si dulceata.

 

Ingrediente Placinta cu branza si dulceata

Aluat
300 g faina
1/2 plic drojdie uscata
2 galbenusuri
100 g zahar
1 praf de sare
100 ml lapte
50 ml ulei
Umplutura
200 g crema de branza
150 g branza de vaci proaspata
2 oua
1 lingura amidon
coaja de lamaie
100 g zahar
Uns
dulceata
1 lingura pesmet
1 galbenus
2 linguri lapte

 

Mod de preparare Placinta cu branza si dulceata


Aluatul – amestecam drojdia cu un pic de zahar si apa si dizolvam, apoi lasam la dospit. Amestecam faina cu zaharul, sarea, facem o gaura in mijloc adaugam galbenusurile, drojdia si treptat laptele (daca ma este nevoie adaugam apa sau faina), iar la final framantam coca cu uleiul pentru cca 10 minute. Acoperim si lasam la dospit cca 15 minute cat pregatim umplutura.
Umplutura – amestecam branza cu ingredientele si omogenizam. Intindem coca intr-o foaie (ca un cerc), adaugam branza in mijloc si unim capetele bine (ca o traistuta), dupa care intindem cu mana pana formam un cerc (nu apasam tare ca sa nu curga branza).
Asezam in tava si apasam un pic in mijloc in asa fel in cat sa formam o margine. Ungem marginea cu galbenusul desfacut cu lapte, in mijloc adaugam dulceata si pesmetul deasupra (eu am adaugat si banuti de ciocolata).
Lasam la dospit cca 20 minute dupa care dam tava la cuptor la foc mediu pana se rumeneste frumos.
Eu am presarat si un pic de zahar pe margine

Incearca si aceasta reteta video

Cuvinte cheie:

Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.
Gradinita