Arata apetisant, iar gustul este pe masura: Placinta cu branza dulce, capsuni si sirop de portocala. O reteta de la Maria Mihalache.
Ingrediente Placinta cu branza dulce, capsuni si sirop de portocala
15 foi de placinta
1 kg branza de vaci
150 g iaurt grecesc
225 g zahar
2 pliculete zahar vanilat
1 fiola esenta de rom
150 g capsuni
3 oua
1 lingura cu gris
1 lingura coaja rasa de portocala
un strop de sare
Pentru siropul de portocala
250 ml suc de portocala
1,5 lingura zahar
Mai avem nevoie
ulei pentru uns foile de placinta
ulei pentru uns tava
faina pentru tapetat tava
Mod de preparare Placinta cu branza dulce, capsuni si sirop de portocala
Mixam bine ouale cu un strop de sare.
Adaugam pe rand branza, iaurtul, zaharul, zaharul vanilat, esenta de rom, coaja de portocala si grisul. Amestecam dupa fiecare ingredient in parte cu ajutorul unei linguri de lemn.
Curatam capsunile de codite, le spalam si apoi le taiem in 2-3 bucati (depinde cat sunt de mari) pe verticala.
Ungem foile de placinta cu ulei pe fiecare in parte.
Ungem o tava (32/24) cu ulei si o tapetam cu faina.
Asezam la baza tavii 5 foi de placinta unse si turnam jumatate din cantitatea de umplutura.
Deasupra umpluturii punem jumatate din cantitatea de capsuni.
Acoperim cu alte 5 foi de placinta, punem cealalta jumatate de umplutura si de capsune.
Si la final punem restul foilor de placinta.
Dam placinta la cuptorul preincalzit si lasam pana cand aceasta se rumeneste usor.
In timp ce placinta este la cuptor ne ocupam de siropul de portocale.
Sucul proaspat de portocala il amestecam cu zaharul si il punem pe foc, lasandu-l sa dea in cateva clocote dupa care il dam deoparte.
Cand placinta este facuta, scoatem tava din cuptor, o taiem bucati potrivite si turnam siropul cald peste ea.
Dam din nou la cuptor si lasam pana cand siropul este absorbit (circa 10-15 min)
Incearca si aceasta reteta video