Abetina a trimis o reteta minunata la Concursul nostru: Placinta cu branza. Adu si tu primavara in bucate cu retetele tale minunate pregatite pentru cei dragi si poti castiga o oala presiune DeKassa 10 Litri cu capac suplimentar din sticla, o tigaie wok cu capac si interior ceramica Bergner (seria Vioflam), sau o oala de gatit la aburi cu doua site Peterhof (fund capsulat in 3 straturi), oferite de Megaplus.ro.
Ingrediente
pentru aluat
300 gr. faina de grau,
1 ou.
50 gr.unt,
un cub de drojdie,
50 ml.ulei,
apa minerala,
1 plic de zahar vanilat
Mod de preparare
Se pune faina intr-un vas peste care vom adauga drojdia topita cu un pic de sare si apa minerala, adaugam un ou, untul, zaharul vanilat si facem un aluat, mai spre final adaugam uleiul si framantam bine, uleiul are calitatea de a afana alautul si a se desprinde aluatul de pe vas. Lasam un pic doar cat sa facem compozitia pentru umplutura.
Umplutura
branzica-500 gr (este recomandat un amestec de branzica sarata si dulce,gustul este unul special)
smantana 200 gr,
3 oua,
coaja de la o lamaie,
coaja de la o portocala,
1 plic de stafide,
fructele de la un compot „coctail de fructe tropicale”
100 gr.zahar.
Amestecam totul bine. Intr-o tava asezam hartie de copt, peste hartie asezam o foaie de aluat cu aluat pe margini si turnam compozitia peste aluat, dam tava la cuptor la foc potrivit timp de o ora,se taie felii dupa ce se raceste.Pofta buna!