Carmenica a trimis o alta reteta delicioasa: Placinta cu branza
Ingrediente Placinta cu branza
aluat:
3 oua
400 g faina
aprox 100 ml apa calda
sare,un varf de cutit
umplutura:
300 g branza telemea
50 g smantana
100 g zahar tos
3 albusuri de ou
stafide
coaja de lamaie;
100g margarina pentru uns
Mod de preparare Placinta cu branza
Faina se amesteca cu galbenusurile, se adauga si albusurile batute spuma cu un praf de sare.
Se framanta un aluat elastic care se lasa la odihnit 15 min, iar in timpul acesta omogenizam ingredientele pentru umplutura, totodata punem intr-o cratita 2 litri de apa sa fiarba.
Aluatul se imparte in 4 bucati, apoi fiecare bucata se intinde in foaie foarte subtire.
Se pregateste tava pentru copt, ungand-o doar cu margarina topita.
Cand a inceput sa clocoteasca apa, prima foaie de aluat se introduce max 10 sec in apa fierbinte, se scoate cu o spumiera si se scufunda imediat intr-un vas cu apa rece.
Se scoate foaia, se scurge si se pune in tava, incretind-o putin, iar peste foaie intindem un strat de umplutura.
Se face la fel cu celelalte foi de aluat, intre ele intinzand un strat de umplutura.
Ultima foaie de aluat se unge cu margarina topita si se presara cu putin zahar tos, apoi se coace placinta pana se rumeneste deasupra.
Se raceste, se portioneaza si se pudreaza cu zahar pudra.
Incearca si aceasta reteta video
Imagine de Angel Taioli de la Pixabay