Pasca cu branza dulce

26 mai 2020,
Pasca cu branza dulce

Iata o reteta de pasca cu branza dulce numai buna pentru ziua de Inaltare.

Ingrediente Pasca cu branza dulce

Pentru aluat:

500 g faina
doua galbenusuri
100 ml ulei
3 linguri zahar
1 cub drojdie (25 g)
50 ml lapte
o esenta de rom
2 plicuri zahar vanilinat
sare

Pentru umplutura:

500 g branza de vaci
trei oua
50 g stafide
50 g unt
2 linguri faina
1 pahar zahar pudra
2 plicuri zahar vanilinat
o esenta de rom
coaja de lamaie rasa

Mod de preparare Pasca cu branza dulce

Se pregateste maiaua astfel: se amesteca drojdia cu laptele caldut, zaharul, doua linguri de faina si se lasa la crescut timp de 20 minute. Intr-un vas se amesteca maiaua cu galbenusurile, un praf de sare, esenta de vanilie, zaharul vanilinat si faina. Se adauga treptat uleiul si se framanta coca.
Aluatul obtinut se imparte in doua. Se intinde prima parte si se pune pe fundul vasului in care se va coace pasca. Cealalta parte de aluat se pune de jur imprejur in interiorul vasului, si se lasa la crescut pentru inca o jumatate de ora.
Intre timp se amesteca toate ingredientele pentru umplutura si dupa ce aluatul a crescut se toarna compozitia rezultata in mijlocul vasului. Se introduce la cuptor la foc potrivit pentru 60 de minute. Dupa ce se scoate din cuptor se unge cu miere.

Cuvinte cheie:

Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.
Gradinita
minimax