Iata o noua reteta la Concursul nostru trimisa de Adriana88: Pariziene cu mere. Participa si tu cu retetele tale de suflet AICI! Poti castiga o masina de facut paine sau un storcator de fructe.
Ingrediente
Aluat
500 g faina
1 cub de drojdie
100 g zahar
200 ml iaurt
50 ml lapte
100 g unt
1 praf de sare
coaja de lamaie
3 oua
Umplutura
1 kg mere
scortisoara
5 linguri zahar
1 lingura unt
Uns
1 galbenus
2-3 linguri lapte
Mod de preparare
Aluatul
Cernem faina intr-un bol mai mare, facem o gaura in mijloc adaugam drojdia dizolvata in putin lapte cald si 1 lingura de zahar, acoperim si lasam putin la dospit. Adaugam untul topit, restul de zahar, coaja de lamaie, sarea. Ouale batute si incepem sa framantam adaugand treptat iaurtul. Framantam un aluat elastic si nelipicios,acoperim si lasam la dospit pana isi dubleaza volumul.
Umplutura
Merele spalate le dam prin razatoare, le punem intr-o oala adaugam zaharul si untul si punem la calit cateva minute, la final adaugam scortisoara dupa gust si lasam sa se raceasca foarte bine. Impartim coca in bucati egale si fiecare bila o vom intinde in forma dreptunghiulara, o parte o taiem fasii sau cu cutitu o crestam cum am facut eu. Asezam umplutura pe o partea neteda indoim marginile si rulam dispre partea cu umplutura.
Le asezam in tava tapetata cu hartie de copt, le acoperim si mai lasam cca 20 min la dospit. Le ungem cu galbenusul desfacut cu putin lapte si dam la cuptor pana se rumesc frumos.