Ultimele

Melci cu nuca

Retetele tale » Melci cu nuca » Pagina 2

Mod de preparare

Aluatul – Intr-un bol amestecam drojdia cu zaharul si putina apa calduta. Intr-un lighean adaugam faina, sarea, coaja de lamaie, facem gaura in mijloc,  adaugam untul moale, iaurtul, oul batut, drojdia si incepem sa framantam; daca este nevoie adaugam apa calduta. Framantam o coca nelipicioasa, acoperim si lasam la dospit pana isi dubleaza volumul. Intr-un bol amestecam nuca macinata cu cacao, stafide,zahar si lapte cat sa rezulte o compozitie omogena.

 

Intindem aluatul pe masa infainata si ungem cu crema de nuca, rulam cat mai strans,dupa care taiem bucati de cca 2-3 cm.

Asezam in tava tapetata cu hartie de copt.

Ungem rulourile cu galbenusul batut cu putin lapte.

Dam la cuptorul preincalzit pana se rumeste frumos.

Citeste continuarea: 1 2

Cuvinte cheie:
Data articol: martie 17, 2017