Camitza a trimis o reteta delicioasa de Chifle cu ulei de masline.
Ingrediente Chifle cu ulei de masline
750 gr faina
350 ml apa calda
1 pliculet drojdie uscata
1 galbenus
50 gr unt
1 lingurita si jumatate sare
1 lingurita zahar
4 linguri ulei de masline
Mod de preprare Chifle cu ulei de masline
Amestecam drojdia cu zaharul si o dizolvam in apa putina calduta. Intr-un vas punem faina iar in centrul ei adaugam drojdia dizolvata. Framantam putin apoi adaugam galbenusul, untul moale, sarea si restul de apa calda. Trebuie sa rezulte un aluat elastic, ca la cozonac (la sfarsit am framantat cu putin ulei). Lasam aluatul sa creasca pana isi dubleaza volumul dupa care il punem pe masa si-l impartim in 9 parti egale.
Din fiecare bucata am facut un sul pe care le-am inodat la mijloc, iar capetele le-am tras dedesupt, dandu-i forma de chifla.
Le lasam in tava la crescut vreo 30 min, iar dupa ce au crescut, le ungem cu ulei de masline.
Cat timp cresc chiflele dati drumul la cuptor la 200 gr. In partea de jos a cuptorului punem o tava cu apa.
Cand cuptorul ajunge la temperatura dorita, scoatem tava cu apa din cuptor, introducem tava cu chiflele.
Lasam pentru inceput 10 min la 200 gr, dupa care mai lasam inca 15 minute la 180 grade.
Cand s-au rumenit frumos inseamna ca sunt gata.
Sunt bune tare!
Incearca si aceasta reteta video
Imagine de Joseph Bunga de la Pixabay