Camitza a trimis o reteta delicioasa de Banitsa… placinta bulgareasca cu branza sarata.
Ingrediente Banitsa… placinta bulgareasca cu branza sarata
1 pachet de foi de placinta
700 gr branza sarata (telemea de vaca am folosit, fara zer in ea)
4 oua
400 gr iaurt
1/2 pachet unt
un varf lingurita bicarbonat de sodiu
Mod de preparare Banitsa… placinta bulgareasca cu branza sarata
Umplutura:
Branza se zdrobeste cu dosul furculitei, se adauga ouale, iaurtul si bicarbonatul. Se amesteca bine pana se omogenizeaza totul.
Topim untul (folosim o pensula pentru uns)
O tava, de preferat rotunda, se unge cu putin unt peste care se pune hartie de copt. Din pachetul de foi de placinta, se ia o foaie, se unge cu putin unt, apoi peste foaia unsa se pune alta foaie de placinta. Se adauga apoi 3 linguri din compozitia cu branza, pe jumatate din foaie (sunt doua foi suprapuse), apoi se ruleaza ca un sul. Se asaza in tava, incepand din centrul tavii, dand forma sulului, ca a unui melcisor. Procedam la fel cu restul foilor, asezand de jur imprejurul melcisorului pana se umple tava. Ungem placinta cu restul de unt ramas.
Se da la cuptorul incalzit la 180 gr, pentru 25-30 minute.
Incearca si aceasta reteta video
foto: Depositphotos.com