Placinta taraneasca cu dovleac

18 aprilie 2021,
Placinta taraneasca cu dovleac

E sezonul dovleacului, asa ca o reteta de placinta taraneasca cu dovleac pica numai bine.

 

Ingrediente Placinta taraneasca cu dovleac

Aluatul 
700 gr faina 
25 gr drojdie 
350 ml lapte (mai mult sau mai putin
1 ou 
50 ml ulei 
1 lg zahar 
sare


Umplutura  Placinta taraneasca cu dovleac

dovleac 
zahar 
vanilie 
scortisoara 
sare

 

 

Mod de preparare Placinta taraneasca cu dovleac

Din ingredientele de mai sus se face un aluat cu o consistenta elastica care se lasa la odihnit cam 15 min. Se imparte in bucati egale si se intinde in foaie subtire fara sa se rupa, se unge cu putin ulei si se intinde umplutura preparata astfel: dovleacul (la noi li se mai zice si bostani turcesti) curatat de coaja se rade prin razatoarea de mere, apoi se caleste impreuna cu zaharul pana ce se inmoaie bine. Se adauga scortisoara, sarea si vanilia si se lasa sa se raceasca. 
Dupa ce am intins umplutura pe foaie, se ruleaza si se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt, le ungem cu ou sau ulei si presaram zahar tos. Se coace la foc potrivit.

 

 

Incearca si aceasta reteta video

 

Imagine de Patrik Houštecký de la Pixabay

Cuvinte cheie: , ,

Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.
Gradinita