Placinta din aluat frantuzesc cu crema de vanilie

17 februarie 2020,
Placinta din aluat frantuzesc cu crema de vanilie - sfatulparintilor.ro - pexels_com - baked-pastry-on-white-plate-2401561

Iata o reteta delicioasa: placinta din aluat frantuzesc cu crema de vanilie.

 

 

Ingrediente Placinta din aluat frantuzesc cu crema de vanilie

Foile se coc separat sau se cumpara din comert.

Crema pentru o placinta in tava mijlocie (23/33 cm): 3 oua, 80 g faina, 1/2 lapte, 150 g zahar.

 

 

Mod de preparare Placinta din aluat frantuzesc cu crema de vanilie

Dupa ce este gata, crema calda se desarta pe o foaie coapta, se intinde uniform cu cutitul (de 2-3 cm grosime) si se lasa sa se raceasca; dupa aceea, se acopera cu alta foaie care a fost taiata, in prealabil, in patrate de marime potrivita (5/5 cm). Patratele se asaza deasupra cremei in ordinea in care au stat pe masa. Placinta, astfel aranjata, se tine o ora la frigider, ca sa se raceasca bine crema si sa-si mentina forma; numai dupa aceea se trece cu cutitul in lungul si latul placintei, pe urmele patratelor si se pudreaza cu zahar (bucatile se ridica cu spatula de tort).

Photo by Matheus Gomes from Pexels

Cuvinte cheie: , , , ,

Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.
Gradinita
minimax