Iata o reteta delicioasa: placinta din aluat frantuzesc cu crema de vanilie.
Foile se coc separat sau se cumpara din comert.
Crema pentru o placinta in tava mijlocie (23/33 cm): 3 oua, 80 g faina, 1/2 lapte, 150 g zahar.
Dupa ce este gata, crema calda se desarta pe o foaie coapta, se intinde uniform cu cutitul (de 2-3 cm grosime) si se lasa sa se raceasca; dupa aceea, se acopera cu alta foaie care a fost taiata, in prealabil, in patrate de marime potrivita (5/5 cm). Patratele se asaza deasupra cremei in ordinea in care au stat pe masa. Placinta, astfel aranjata, se tine o ora la frigider, ca sa se raceasca bine crema si sa-si mentina forma; numai dupa aceea se trece cu cutitul in lungul si latul placintei, pe urmele patratelor si se pudreaza cu zahar (bucatile se ridica cu spatula de tort).
Photo by Matheus Gomes from Pexels
Cuvinte cheie: crema vanilie, desert de casa, Placinta din aluat frantuzesc cu crema de vanilie, placinta vanilie, retete placinta