Iata o reteta delicioasa: placinta din aluat frantuzesc cu crema de vanilie.
Ingrediente Placinta din aluat frantuzesc cu crema de vanilie
Foile se coc separat sau se cumpara din comert.
Crema pentru o placinta in tava mijlocie (23/33 cm): 3 oua, 80 g faina, 1/2 lapte, 150 g zahar.
Mod de preparare Placinta din aluat frantuzesc cu crema de vanilie
Dupa ce este gata, crema calda se desarta pe o foaie coapta, se intinde uniform cu cutitul (de 2-3 cm grosime) si se lasa sa se raceasca; dupa aceea, se acopera cu alta foaie care a fost taiata, in prealabil, in patrate de marime potrivita (5/5 cm). Patratele se asaza deasupra cremei in ordinea in care au stat pe masa. Placinta, astfel aranjata, se tine o ora la frigider, ca sa se raceasca bine crema si sa-si mentina forma; numai dupa aceea se trece cu cutitul in lungul si latul placintei, pe urmele patratelor si se pudreaza cu zahar (bucatile se ridica cu spatula de tort).
0
Incearca si aceasta reteta video
Photo by Matheus Gomes from Pexels