Va prezentam un desert de sezon, plin de savoare: Placinta cu dovleac.
Ingrediente Placinta cu dovleac
2 kg dovleac de placinta
300 g zahar tos
6 plicuri zahar vanilat
un pachet foi de placinta
ulei pentru uns foile
Mod de preparare Placinta cu dovleac
– Se rade dovleacul (pe razatoarea cu gauri mari ) cu o zi inainte de prepare (de preferat seara) si se amesteca cu zaharul tos
– A doua zi pregatim placinta astfel:
Va prezentam un desert de sezon, plin de savoare: Placinta cu dovleac.
Se ung 3-4 foi de placinta cu ulei si se pun in tava (tapetata cu hartie speciala pentru copt), apoi luam dovleac ras bine stors in mana si presaram in ploaie peste foi presarand apoi 2 pliculete de zahar vanilat.
Deasupra se asaza alte doua foi unse cu ulei peste compozitia cu dovleac si tot asa pana terminam cu dovleacul.
Cam 3-4 foi trebuie sa fie deasupra placintei. Apoi ungem foaia de deasupra cu ulei si sucul de dovleac ramas.
Bagam placinta in cuptorul bine incins (180 C).
Din cand in cand scoatem placinta si o stropim cu sucul de dovleac.
Este gata dupa o ora si jumatate.
Dovleacul trebuie sa fie bine stors si nu uitati sa presarati zahar vanilat peste el in tava.
Incearca si acesata reteta video
Imagine de Henryk Niestrój de la Pixabay