Iata o delicioasa reteta de placinta „zambareata” cu branza.
Aluat Placinta zambareata cu branza:
1 kg faina, 2 oua, un cub drojdie, 50 grame unt, 3 linguri zahar, 250 ml lapte, un plic zahar vanilat, un praf sare
Un cub de drojdie se amesteca cu laptele caldut si se adauga in mijlocul fainii, se bat ouale cu zaharul si un praf de sare, se topeste untul si se adauga peste faina. Se lasa coca la crescut 30 minute dupa care se intind 3 foi, se asaza umplutura, se ruleaza si se asaza intr-o tava tapetata cu faina. Se da la cuptorul incins pentru 30 minute. Se scoate de la cuptor si se pudreaza.
Umplutura Placinta zambareata cu branza
500 grame branza dulce, stafide, esenta rom, 4 linguri zahar, 1 ou
Branza se amesteca cu oul, zaharul si stafidele care au fost tinute in esenta de rom o jumatate de ora.
Incearca si aceasta reteta video