Ultimele

Placinta cu branza (turnata)

Retetele tale » Placinta cu branza (turnata)

Va prezentam o delicioasa placinta cu branza (turnata).

 

Ingrediente Placinta cu branza (turnata)


Foi: 2 oua
12 linguri apa minerala
12 linguri ulei
12 linguri zahar
500 g faina
esenta rom, un praf de sare

 

Umplutura:
500g branza de vaci proaspata
150g stafide
200g zahar
2 oua
esenta rom
1 plic zahar vanilat

 

 

Mod de preparare Placinta cu branza (turnata)

Umplutura: Amestecam ouale cu branza de vaci, stafidele care au fost tinute in esenta de rom, si plicul de zahar vanilat.

Foi: Se freaca ouale cu zaharul pana se mai topeste, adaugam pe rand apa minerala apoi uleiul. Punem faina in ploaie astfel incat sa obtinem un aluat mai gros decat cel de clatite.
Incalzim cuptorul cat ne pregatim tava cu hartia de copt. Punem jumatate din compozitie si o bagam la cuptor pentru circa 15 minute, sau in functie de cuptor pana se mai usuca deasupra formand un strat subtire ce nu permite umpluturii sa se duca in jos. Scoatem prima foaie din cuptor adaugam branza si cealalta jumatate din compozitie dupa care bagam din nou la copt la foc potrivit pentru inca 30-45 minute.

Incearca si aceasta reteta video

Data articol: iulie 6, 2021