Piersici gratinate cu sos caramel

16 martie 2020,
Piersici gratinate cu sos caramel

Iata un desert delicios si simplu de pregatit: Piersici gratinate cu sos caramel.

Ingrediente Piersici gratinate cu sos caramel

4-5 piersici

2 linguri de zahar brun

1 lingura de miere

50 g alune tocate

inghetata de vanilie

Pentru inghetata

200 ml iaurt

1/2 pastaie vanilie

4-5 linguri zahar pudra

Mod de preparare Piersici gratinate cu sos caramel

Pastaia de vanilie se curata si ceea ce se obtine se adauga peste iaurt. Se amesteca bine, apoi se pune zaharul. Se da la congelator 3-4 ore pana se intareste.

Piersicile se spala bine si se taie in sferturi. Se asaza pe un gratar, pe foc mic, si se intorc pe toate partile. Cand sunt rumene si moi se scot pe un servet absorbant. Zaharul si mierea se caramelizeaza, apoi se adauga alunele tocate.

Se asaza piersicile pe o farfurie, se pune deasupra o steluta de inghetata de vanilie, iar peste se adauga sosul caramel cu alune. Se serveste imediat.

Imagine de TOMOHIRO KINOSHITA de la Pixabay

Cuvinte cheie: ,

Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.
Gradinita