Iata un desert delicios si simplu de pregatit: Piersici gratinate cu sos caramel.
Ingrediente Piersici gratinate cu sos caramel
4-5 piersici
2 linguri de zahar brun
1 lingura de miere
50 g alune tocate
inghetata de vanilie
Pentru inghetata
200 ml iaurt
1/2 pastaie vanilie
4-5 linguri zahar pudra
Mod de preparare Piersici gratinate cu sos caramel
Pastaia de vanilie se curata si ceea ce se obtine se adauga peste iaurt. Se amesteca bine, apoi se pune zaharul. Se da la congelator 3-4 ore pana se intareste.
Piersicile se spala bine si se taie in sferturi. Se asaza pe un gratar, pe foc mic, si se intorc pe toate partile. Cand sunt rumene si moi se scot pe un servet absorbant. Zaharul si mierea se caramelizeaza, apoi se adauga alunele tocate.
Se asaza piersicile pe o farfurie, se pune deasupra o steluta de inghetata de vanilie, iar peste se adauga sosul caramel cu alune. Se serveste imediat.
Incearca si aceasta reteta video