Iata o noua reteta la Concursul nostru trimisa de Elke: Piersici. Participa si tu cu retetele tale de suflet AICI! Poti castiga o masina de facut paine sau un storcator de fructe.
Ingrediente
4 oua
250 ml ulei
200 gr zahar
2 plicuri zahar vanilat
1 plic jumate de praf de copt
aprox 600 gr faina
Crema: 1 borcan de gem si coji de piersici zdrobite
Mod de preparare
Intr-un castron mare se bat ouale cu zaharul si vanilia, se adauga uleiul si 4 linguri de faina + praful de copt, se amesteca bine. Se lasa deoparte, acoperit castronul aprox 1h, apoi se adauga restul de faina, trebuie sa iasa un aluat destul de vartos si putin lipicios. Se ia jumatate de lingurita cu aluat si se face bilute, se pun intr-o tava pe hartia de copt, se apasa usor cu degetul sa se turteasca foarte putin, se coc aprox 40 min. Dupa coacere, se scobesc si se umplu cu crema, apoi se lipesc cate 2, se dau prin lapte amestecat cu colorant alimentar (Intr-un castron se pune colorant galben iar in celalalt rosu), apoi prin zahar.