Pasca delicioasa

24 aprilie 2011,

Desertul pe care il facem o data pe an. L-am decoperit acum cativa ani si de atunci nu mai lipseste de pe masa de Paste.

 

Ingrediente:

Blat: 18 linguri faina, 2-3 linguri zahar, drojdie, 1 ceasca lapte caldut, 2 oua, 200 g unt topit

Umplutura: 500 g branza,  4-5 linguri zahar, 3 oua, 1 ceasca stafide, coaja rasa de la o lamaie

 

Preparare:

Blat: drojdia se dizolva in laptele indulcit cu 1 lingura de zahar. Se adauga si 1 lingura faina si e lasa sa creasca. Cand s-a ridicat se pune intr-un lighean unde este restul de faina pus. Adaugam oualele, zaharul, putina sare si untul topit. Se framanta si se lasa la crescut.

Umplutura: se amesteca toate ingredientele.

Aluatul crescut se intinde intr-o tava rotunda (ca cea de tort) si se ridica marginile. Deasupra e pune umplutura si se da la cuptor.

Cuvinte cheie:

Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.
Gradinita