Ultimele

Pasca

Retetele tale » Pasca

Iata o noua reteta pentru traditionala Pasca ce nu trebuie sa lipseasca de pe o masa de Pasti.

 

Ingrediente
Aluat:
500 g faina
o lingura drojdie proaspata
4 galbenusuri
coaja de la o lamaie
jumatate de cana lapte
150 g zahar
100 unt
Umplutura:
1 kg branza vaci
4 linguri smantana
4 oua
100 g stafide
300 g zahar
un praf de sare
o sticluta esenta vanilie

 

Mod de preparare
Framantam un aluat de cozonac din ingredinte de aluat, apoi lasam la crescut aproximativ o ora.
Intre timp pregatim umplutura, amestecam branza cu stafidele,cu smantana, cu ouale, cu zaharul si cu mirodeniile
Impartim aluatul in doua. Jumatate punem pe fundul unei tavi pe hartie de copt, apoi punem umplutura, iar din cealalta parte de aluat facem marginile. Introducem in cuptorul incins. Serviti cu placere!

Cuvinte cheie:
Data articol: aprilie 22, 2012