Ultimele

Papanasi moldovenesti

Retetele tale » Papanasi moldovenesti
Papanasi moldovenesti

Mikirafaela a trimis aceasta minunata reteta de Papanasi moldovenesti.

 

Una din cele mai frumoase retete mostenite de la bunici si pe care o savuram intotdeauna cu mare placere este cea a papanasilor moldovenesti.

 

Ingrediente Papanasi moldovenesti

– 500 gr. de branza proaspata de vaci;
– 2 oua;
– 2 linguri cu zahar;
– 4 linguri cu faina alba (cernuta);
– 4 linguri cu gris (din grau);
– 1 praf de sare;
– 1/2 lingurita cu bicarbonat de sodiu (sau praf de copt);
– coaja rasa de portocale / lamaie (sau alte mirodenii: zahar vanilat, esente de care va plac);
– ulei pentru prajit;
– zahar pudra pentru servit.

 

 

 

Mod de preparare Papanasi moldovenesti

Intr-un castron larg, desfacem branza usor cu furculita. Separat, spargem ouale (sa le putem verifica prospetimea) si le adaugam pe rand peste branza, amestecand de fiecare data pana se incorporeaza.
Adaugam si celelalte ingrediente (zaharul, faina, grisul, bicarbonatul si coaja rasa de lamaie), amestecand energic dupa fiecare adaugare. La final punem sarea (dupa gust; un praf de sare este suficient pentru a potenta gustul celorlalte ingrediente).
Trebuie sa obtinem un aluat omogen si consistent, dar care poate fi modelat usor cu mainile umezite.
Daca aluatul este prea moale se mai adauga faina / gris, iar daca este prea tare mai punem un ou.
Luam bucati de aluat, de marimea unei nuci si o aplatizam, dandu-i forma ovala.
Formam papanasii cam de aceeasi marime si ii intindem pe plansa de lucru, infainata.
Intr-o tigaie, incingem ulei suficient si prajim papanasii pe ambele parti.
Ii scoatem pe o farfurie, pe servete absorbante.
Ii servim calzi, simpli sau pudrati cu zahar, dar sunt foarte buni si reci.

 

Incearca si aceasta reteta video

Cuvinte cheie:
Data articol: martie 11, 2022