Papanasi fierti cu branza dulce si scortisoara

03 iulie 2014,

Va prezentam o reteta interesanta de Papanasi fierti cu branza dulce si scortisoara, trimisa de userul nostru Iocu Carmen.

 

Mod de preparare Papanasi fierti cu branza dulce si scortisoara

Se amesteca 500 grame de branza dulce de vaci (din aceea faramitata) + 2 oua + 300 grame gris. Daca este prea moale compozitia, mai adaugam gris. Punem pe foc o oala cu apa multa, eu am folosit o oala de 3 litri in care am pus 2 litri de apa. E bine sa fie o oala mai adanca. Cand apa fierbe, formam gramajoare din compozitia de mai jos si punem in apa. Cand se ridica la suprafata intoarcem papanasii, ii mai lasam 2 minute si ii luam cu spumiera.
Separat se topesc 70 gr unt, se amesteca 500 gr pesmet si 100 grame zahar (dupa gust puteti pune mai mult sau mai putin). Lasam sa se caleasca putin pesmetul si cand se raceste punem scortisoara, tot dupa gust, mie imi place sa pun multa scortisoara. Papanasii ii dam prin pesmet dupa ce ii luam din apa, si punem din belsug peste ei pesmet.

Se servesc calzi, dar si reci, sunt deliciosi.

Pofta Buna!

Cuvinte cheie: ,

Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.
Gradinita
minimax