Iata o reteta de papanasi cu smantana si dulceata.
Ingrediente Papanasi cu smantana si dulceata
1) 500g branza de vaci
2) 2 oua
3) un praf de sare
4) ½ pliculet praf de copt
5) faina cat incape
62 pliculete zahar vanilat
Mod de preparare Papanasi cu smantana si dulceata
Punem totul intr-un castron si amestecam pana avem o compozitie omogena. Adaugam faina in functie de cat de apoasa este branza.Ideea e ca la final, compozitia nu trebuie sa se lege de mana, dar nu puneti prea multa faina, papanasii vor fi foarte tari. O data ce ati ajuns la compozitia perfecta, nu ramane decat sa -modelati bile de branza, de marimea unei mingi de golf si pentru fiecare bila mare, facem o biluta care va fi capacul ei.
Apoi facem cate o gura in fiecare bila de branza, folosind coada unei linguri de lemn date prin faina. Apoi nu ne ramane decat sa prajim papanasii la foc mediu, in ulei incins, pana se rumenesc frumos pe ambele parti si sa ii scoatem pe hartie, pentru a absorbi excesul de ulei.
Peste papanasi pe fiecare papanas se o lingura doua de smantana buna buna si cam tot pe atata dulceata. Eu am folosit de capsune.
Pofta buna!!!!
Incearca si aceasta reteta video
foto: Depositphotos.com