Ultimele

Papanasi cu smantana, dulceata si toping de ciocolata

Retetele tale » Papanasi cu smantana, dulceata si toping de ciocolata
Papanasi cu smantana dulceata si toping de ciocolata

Iata o noua reteta delicioasatrimisa de Manolecarmen: Papanasi cu smantana, dulceata si toping de ciocolata.

Ingrediente Papanasi cu smantana, dulceata si toping de ciocolata

Pentru papanasi:
– 500 gr de branza de vaca, sa fie branza de vaca grasa
– o cutie iaurt nutriday
– 3 oua
– un varf de cutit de sare
– un varf de cutit de bicarbonat stins cu lamaie
– 500 gr faina
– o fiola de vanilie

Mod de preparare Papanasi cu smantana, dulceata si toping de ciocolata

Se pune branza de vaci intr-un castron amestecata cu iaurt, se adauga oule (batute ca pe omleta inainte), sarea, vanilia si bicarbonatul, apoi se incorporeaza faina si se amesteca bine bine pana cand compozitia nu mai este lipicioasa, nu se mai leaga de maini.

Din aluatul de mai sus se fac bilute in care se face o gaura in mijloc (sa arate ca un covrig). Intr-o cratita se incinge uleiul, sa treaca mult peste papanasi. Se pun papanasii la prajit, si sunt gata cand se ridica la suprafata.
Pentru ca nimanui nu ii plac papanasii golasi, se pune pe fiecare dulceata si smantana si se servesc. Pofta buna!

Incearca si aceasta reteta video

foto: Depositphotos.com

Data articol: mai 19, 2023