Panna cotta

08 aprilie 2019,
Panna cotta

Pentru desert va prezentam un desert delicios si sanatos, cu lapte si smantana. Nu este complicat de facut, iar gustul deosebit ii va incanta pe cei dragi: Panna cotta.

Ingrediente Panna cotta

500 ml smantana dulce
500 ml lapte
200 gr zahar pudra
30 gr gelatina
1 plic vanilie bourbon
toping fructe

Mod de prepararePanna cotta

Se pune gelatina la umflat in putina apa 2-3 minute.
Se adauga peste smantana, se pune pe foc si se lasa pana se dizolva total gelatina. Atentie, nu trebuie adus la punctul de fierbere deoarece gelatina isi pierde proprietatile
Zaharul se adauga peste lapte si se lasa pe foc doar pana se topeste zaharul. Nu trebuie sa fiarba.
Se amesteca apoi laptele cu smantana si se adauga esenta de vanilie.
Se toarna lichidul in diverse recipiente (pahare de unica folosinta sau in orice altceva). Se da la rece pentru cel putin una – doua ore, apoi se glazureaza cu topingul de fructe si se poate servi.

 

Imagine de Григорий Лойко de la Pixabay

Cuvinte cheie: ,

Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.
Gradinita
codul