Camitza a trimis o reteta delicioasa de Panna Cotta de vanilie si jeleu de zmeura.
Ingrediente Panna Cotta de vanilie si jeleu de zmeura
– 200 ml frisca lichida
– 8 linguri lapte
– 3 linguri zahar
– un zahar vanilat Bourbon sau un zahar vanilat
(eu am pus jumatate de pastaie de vanilie)
– 2 foi gelatina
Pentru jeleul de zmeura:
– 2 pahare de zmeura
– 3 linguri zahar
– 2 foi gelatina
Mod de preparare Panna Cotta de vanilie si jeleu de zmeura
Intr-o craticioara incalzim laptele, frisca si zaharul (fara sa fiarba). Adaugam foile de gelatina pe care le-am hidratat 10 minute in apa. Le scurgem de apa si le amestecam in lapte cateva secunde pana se dizolva. Adaugam si vanilia apoi turnam amestecaul in 3 pahare. Dam la rece, in 2-3 ore ar trebui sa fie inchegata panna cotta.
Piureul de zmeura: pasam zmeura cu blenderul, impreuna cu zaharul. Hidratam foile de gelatina pe care le adaugam piureului de zmeura incalzit.
Amestecam pana se dizolva. Lasam sa se raceasca si turnam peste panna cotta.
Mai asteptam inca 2 ore pana se intareste. Garnisim cu zmeura si frunze de menta. Zmeura poate fi inlocuita cu orice fel de fruct, facut piure .
Incearca si aceasta reteta video