Va recomandam un desert savuros si racoros: panna cotta cu sos de capsune.
Ingrediente Panna cotta cu sos de capsune
500 ml smantana dulce
500 ml lapte
200 gr zahar pudra
30 gr gelatina
1 plic vanilie bourbon
200 gr capsune
50 gr zahar vanilat
Mod de preparare Panna cotta cu sos de capsune
Se pune gelatina la umflat in putina apa 2-3 minute.
Se adauga peste smantana, se pune pe foc si se lasa pana se dizolva total gelatina.
Atentie, nu trebuie adus la punctul de fierbere deoarece gelatina isi pierde proprietatile
Zaharul se adauga peste lapte si se lasa pe foc doar pana se topeste zaharul.
Nu trebuie sa fiarba.
Se amesteca apoi laptele cu smantana si se adauga esenta de vanilie
Se toarna lichidul in diverse recipiente.
Eu am folosit pahare de unica folosinta, ca sa fiu sigura ca o sa le pot scoate intregi, dar se pot pune in orice altceva.
Se da la rece pentru cel putin una – doua ore, apoi se glazureaza cu sosul de capsune si se poate servi .
Sosul de capsune se prepara astfel: din cele 200 gr de capsune facem un piure , adaugam zaharul vanilat si il punem la fiert la foc mic pana capata consistenta unui sos.
Incearca si aceasta reteta video
foto: Depostphotos.com