Felicia a trimis o reteta delicioasa de Panna cotta cu fructe
Ingrediente Panna cotta cu fructe
500 ml smantana dulce
300 ml lapte
70 g zahar
20 g gelatina
2-3 pliculete cu zahar vanilat
fructe (mere verzi, prune, kiwi, struguri rosii, mere rosii)
1 pliculet Tort Gelee transparent
Mod de preparare Panna cotta cu fructe
Smantana dulce si laptele le incalzim intr-un vas, la foc mic. Apoi adaugam zaharul si zaharul vanilat si lasam sa fiarba 1 minut. Gelatina o hidratam in apa, conform instructiunilor de pe plic, si o adaugam in compozitia calduta. Lasam la racit in jur de 15 minute. Ungem cu putina apa sau putin ulei cescute de cafea sau alte forme micute si turnam compozitia. Cand compozitia s-a racit decoram cu feliute subtiri de fructe, peste fructe turnam cu o lingura usor din gelul transparent, care le va sustine mai bine, si dam la rece, la frigider 3-4 ore.
Incearca si aceasta reteta video