Ultimele

Ochelari cu nuca

Retetele tale » Ochelari cu nuca

Anisoara67 a trimis o alta reteta la concursul nostru “Asteptam primavara cu dulcegarii” .

Deschide in fiecare zi Newsletterul Sfatulparintilor.ro, gaseste ingredientul zilei si trimite reteta ta cu respectivul ingredient! Poti castiga o saltea de pat pentru copii de la Vreaumobila.ro sau un aparat de facut clatite de la Sfatulparintilor.ro.

Ingrediente
aluat:150 g unt, 150 g zahar pudra, 2 oua, 2 galbenusuri, 3 linguri de smantana, un praf de copt, un praf de sare, faina cat cuprinde (cca. 700 g)
umplutura: 250 g miez de nuca, o lingura de coaja rasa de lamaie, 2 albusuri, 6 linguri de zahar
pentru uns: un galbenus de ou, seminte de susan

 

Mod de preparare
1. Se mixeaza untul cu zaharul pudra si un praf de sare, pana se cremeaza, apoi se incorporeaza cele doua oua si cele doua galbenusuri, adaugandu-se urmatorul, numai dupa incporporarea celui dinainte. Se adauga smantana si faina cernuta si amestecata cu praful e copt, atat cat sa formeze un aluat potrivit de tare. Se mai framanta pe o planseta de lucru, pudrata cu faina, pana ce nu se mai lipeste de mana, este elastic. Se lasa cateva minute sa se odihneasca.

2. Separat se bat albusurile cu un praf de sare apoi cu lingura de coaja de lamaie si cu cele 6 linguri de zahar. Se adauga si miezul de nuca maruntit, dupa ce l-am prajit putin.

3.Se intinde aluatul intr-o foaie dreptunghiulara, groasa de mai putin de 0,5 cm, deasupra se intinde in strat uniform umplutura de nuca si se ruleaza fiecare latura mare a dreptunghiului spre interior pentru a acoperi umplutura. Se taie apoi felii groase de aproximativ 1,5-2 cm si se pun la copt intr-o tava tapetata cu o hartie de copt, cca.25 de minute, la foc potrivit, pana se rumenesc. Se scoate tava din cuptor si se unge fiecare ochelar in parte cu galbenus de ou si se presara deasupra seminte de susan. Se mai da putin tava la cuptor, apoi se opreste focul. Se scot ochelarii pe platou si se lasa sa se raceasca bine.
Pofta buna!

Data articol: martie 4, 2013