Iata un desert care va va aduce aminte de copilarie: Nuga cu alune de padure.
Ingrediente Nuga cu alune de padure
1 cana cu zahar tos
150 g miere de albine
1 pahar cu apa
2 albusuri
400 g alune de padure
2 plicuri zahar vanilat
1 praf de sare
Mod de pregatire Nuga cu alune de padure
1. Rumenim nucile, in cuptor
2. Intr-un vas incapator batem albusurile cu 1 praf de sare
3. Luam o tava cu peretii nu prea inalti, punem la baza foaia de napolitana
4.Intr-un tuci punem mierea, apa, zaharul, vanilia si fierbem obtinand un sirop legat, pe care il punem in vasul cu bezea, batand incontinuu, apoi amestecam si alunele prajite si frecate de coaja.
5. Rasturnam compozitia peste foaia de napolitana, cu grija
6. Acoperim cu alta foaie de napolitana,presand usor cu degetele.
7. Lasam la racit, apoi cu un cutit foarte bine ascutit sau un cutter taiem dreptunghiuri si fiecare dreprunghi in 2 triunghiuri
8. Dam marginile prin alune tocate si pudram cu zahar tos amestecat cu zahar vanilat
Incearca si aceasta reteta video