Ultimele

Nameti de vanilie cu miere si braduti

Mod de preparare Nameti de vanilie cu miere si braduti

Fursecuri

Frecam spuma zaharul impreuna cu ouale,apoi adugam uleiul incet ca lamaioneza. Adaugam faina si praful de copt amestecand in continuare.Sa nu va asteptati ca va iesi un aluat prea tare,se amesteca bine si apoi se da la rece cam 2 ore cel putin.
Am pudrat bine masa cu faina si am intins foi mici din care am decupat fursecuri in forma de bradut. In acest timp restul de aluat trebuie sa stea tot la rece.
Se coc foarte repede,deci trebuie sa ne miscam rapid cu urmatoarea tava pregatita.
Am glazurat bradutii cu glazura de zahar colorata in verde.
Fursecurile sunt foarte fragede.

 

Spuma de vanile cu miere
Incalzim putin mierea pentru a fi mai fluida si o amestecam bine cu galbenusurile. In acest timp adaugam in lapte continutul unei pastai de vanile si il fierbem.Peste galbenusurile cu miere turnam laptele cat mai fierbinte si amestecam bine si repede ca acestea sa nu se gateasca.Punem apoi cratita cu aceasta crema la bain-marie si o tinem pe foca cam 30 min pana se ingroasa putin,nu se va face prea tare.O lasam sa se raceasca putin .Intre timp dizolvam gelatina in cateva linguri de apa si apoi o incorporam in crema destul de calda cat sa topeasa bine gelatina.Mai lasam la rece si can incepe sa se inchege doar putin incorporam frisca.Va rezulta o crema destul de lichida.O lasam la frigider cel putin 3-4 ore inaine de servire.Eu am lasat-o de seara de pe la 11 pana dimineata.
Am servit fursecurile si spuma pe o farfurie pe care am intins mai intai o oglinda de jeleu de mure,am asezat niste bulgari de spuma care se iau cu lingura introdusa inainte in apa calda si bradutii(fursecuri).

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: decembrie 18, 2017