Ultimele

Mini gugulufi si inimioare mentolate

Retetele tale » Mini gugulufi si inimioare mentolate
Mini gugulufi si inimioare mentolate

Iata o noua reteta delicioasa de Mini gugulufi si inimioare mentolate trimisa de anisoara67.

 

 

Ingrediente Mini gugulufi si inimioare mentolate

(12 buc)

6 oua, 6 linguri de zahar, 4 linguri de pesmet, 3 linguri de miez de nuca fin maruntit, 75 g UNT moale, un praf de sare, o lingurita de praf de copt, 75 g ciocolata mentolata, un cub de UNT pentru uns formele
sirop: 250 ml apa,150 g zahar, esenta de rom sau vanilie.

 

 


Mod de preparare Mini gugulufi si inimioare mentolate


1. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare apoi cu zaharul. Galbenusurile se freaca un pic cu uleiul sau untul apoi se incorporeaza in bezea.
Se adauga pesmetul amestecat cu nuca maruntita si praful de copt apoi se incorporeaza in amestecul de oua.
2. Se ung formele cu unt topit apoi se toarna amestecul de mai sus,in fiecare forma,lasand 1 cm gol,pentru a avea loc sa creasca.Se dau formele la copt timp de 15 minute la fooc iute,apoi se reduce temperatura un pic si se mai lasa 5 sau 10 minute,pana ce prajiturelele sunt usor rumenite.
3. Apa cu zaharul pentru sirop se dau in cateva clocote pentru a se topi zaharul apoi se adauga esenta si se lasa sa se racoreasca un pic.
Se scot prajiturelele din forme si cat sunt calde se insiropeaza cu sirop cald (se toarna deasupra lor sirop cu ajutorul unei linguri). Se dau la rece apoi se glazureaza cu ciocolata mentolata topita si se mai dau 10 minute la rece.

 

 

Pofta buna!

Incearca si aceasta retete video

Data articol: iulie 7, 2022