Voua va pregatea bunica prajitura mimoza? Iata cum se prepara: Mimoza.
Ingrediente Mimoza
Foi:
1 cana faina
1 ou
100 g margarina
1 cana zahar
3 linguri miere
4 linguri lapte
1 lingura rasa bicarbonat de sodiu
Crema:
4 linguri gris
1 cana si jumatate lapte
200 g unt
200 g zahar pudra
gem
Mod de preparare
Pentru foi:
Se amesteca toate ingredientele, se pun pe foc pana capata culoarea maronie. Se ia de pe foc si se adauga 1 cana faina, amestecandu-se bine. Iese un aluat care se va imparti in 4. Fiecare parte se intinde si se coace pe fundul tavii aproximativ 15 minute la 180 grade.
Crema:
Laptele si grisul se fierb, apoi se lasa la racit. Intre timp se amesteca untul cu zaharul pudra. Cand grisul e rece se amesteca cu untul.
Se asaza o foaie, se intinde jumatate din crema de gris, se mai pune o foaie, se unge cu gem din belsug, apoi o noua foaie, restul de crema si se acopera cu cea de-a patra foaie. Se preseaza si se lasa 24 de ore.
Se taie patratele si se pudreaza cu cacao.