Ultimele

Mimoza

Retetele tale » Mimoza
Mimoza - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - cake-1971552_1920

 

Voua va pregatea bunica prajitura mimoza? Iata cum se prepara: Mimoza.

 

Ingrediente Mimoza

Foi:

1 cana faina

1 ou

100 g margarina

1 cana zahar

3 linguri miere

4 linguri lapte

1 lingura rasa bicarbonat de sodiu

 

Crema:

4 linguri gris

1 cana si jumatate lapte

200 g unt

200 g zahar pudra

gem

 

Mod de preparare

Pentru foi:

Se amesteca toate ingredientele, se pun pe foc pana capata culoarea maronie. Se ia de pe foc si se adauga 1 cana faina, amestecandu-se bine. Iese un aluat care se va imparti in 4. Fiecare parte se intinde si se coace pe fundul tavii aproximativ 15 minute la 180 grade.

 

Crema:

Laptele si grisul se fierb, apoi se lasa la racit. Intre timp se amesteca untul cu zaharul pudra. Cand grisul e rece se amesteca cu untul.

Se asaza o foaie, se intinde jumatate din crema de gris, se mai pune o foaie, se unge cu gem din belsug, apoi o noua foaie, restul de crema si se acopera cu cea de-a patra foaie. Se preseaza si se lasa 24 de ore.

 

Se taie patratele si se pudreaza cu cacao.

Data articol: februarie 27, 2019