Ca desert va recomandam celebrele Madlene. Sunt delicioase si foarte simplu de preparat. Intreaga familie va fi multumita. Pofta buna!
Ingrediente
4 oua, 100 g unt, 150 g faina, 100 g zahar, 15 ml rom, 50-100 g stafide, 1 zahar vanilat, 50 g nuci tocate
Mod de preparare
Se ung bine cu unt si se tapeteaza cu faina 24 forme mici de tarte cu marginea ondulata. Intr-o tigaita se topeste untul si se lasa la o parte sa se racesca. Stafidele se amesteca cu faina, zaharul vanilat. Albusurile se bat spuma se adauga zaharul tos si romul si se bat in continuare pana se intareste ca o zapada. Se freaca galbenusurile si untul, apoi se incorporeaza faina. Se umple jumatate din fiecare forma cu compozitia obtinuta si se presara cu nuci. Se coace la foc moderat circa 25-30 minute. Se lasa se lasa sa se raceasca, apoi se pudreaza cu zahar, dupa gust.