Va prezentam un desert pe care multi il asociaza cu desertul copilariei: lapte de pasare.
Ingrediente Lapte de pasare
1.5 l lapte
200 g zahar
2 linguri esenta de vanilie
6 oua
1 lingura de faina.
Mod de preparare Lapte de pasare
Albusurile se bat bine, apoi se adauga 100 g zahar si se bat bine in continuare. Laptele se toarna intr-o oala cu 50 g zahar si vanilia. Se pune pe foc.
In momentul in care incepe sa fiarba laptele se ia cu o lingura spuma de ou si se pune in lapte. Le intoarcem de pe o parte pe alta. Fiecare rotund se lasa sa fiarba cam 3 min., pe fiecare parte, apoi se scoate.
Galbenusurile se freaca cu 50 g zahar si se adauga treptat laptele fierbinte si se amesteca. Se pune pe foc si se amesteca pana se ingroasa, se pune si lingura de faina. Compozitia se toarna peste bulgarasi si se da la rece. Este foarte gustos.
Incearca si aceasta reteta video
Imagine de Pirkko Seitsenpiste de la Pixabay