Langosi cu urda

23 ianuarie 2019,
langosi cu branza - sfatulparintilor.ro - pixabay-com - donuts-610896_1920

Asa bunatati n-am mai mancat din copilarie: langosi cu branza.

 

Ingrediente Langosi cu urda

ptr.aluat
faina 1 kg
lapte 400 ml
oua 2 buc
zahar 150 g
drojdie 2 cub.
sare

 

Ingrediente umplutura
urda 500 g
zahar – dupa gust
zahar vanilat 3 plicuri
galbenusuri 4 buc.
gris 3 linguri
sare

ptr copt
ulei

zahar pudra

Mod de preparare Langosi cu urda

Din ingredientele de mai sus se face un aluat cu o consistenta mai elastica, care se lasa la dospit. Dupa ce a crescut bine se portioneaza in mici bile (mie mi-au iesit 23 buc.) pe care le lasam din nou la crescut. Fiecare bila se intinde cu merdeneaua peste care se aseaza umplutura de urda, se unesc cele doua parti si se preseaza pe margine cu degetele. Langosii astfel facuti se mai lasa din nou la crescut 10 min, apoi se prajesc in baie de ulei la o temperatura mai mica. (daca uleiul este prea incins se coc repede pe deasupra si in interior raman cruzi).
Se pudreaza cu zahar .

Cuvinte cheie:

Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.
Gradinita
codul