Inimioare cu migdale, un desert gustos si sanatos pentru cei dragi.
Ingrediente Inimioare cu migdale
150g unt,
150g zahar pudra,
250g faina,
1/2 pahar nuci prajite si macinate,
1 ou si un galbenus,
4 linguri lapte,
1/2 pachet paf de copt,
un praf de sare,
150g migdale.
Mod de preparare Inimioare cu migdale
Freci spuma untul cu zaharul, adaugi oul intreg, galbenusul, laptele si sarea.
Amesteci faina cu praful de copt si o cerni de 2-3 ori, apoi impreuna cu nucile le adaugi in compozitie si framanti.
Daca aluatul iese prea moale, il dai la rece pana se intareste.
Eu l-am tinut peste noapte si tot n-am putut sa-l intind ca era ca o crema, astfel incat am fost nevoita sa mai adaug faina.
Intinzi o foaie de 7-8 mm si decupezi cu forma inimioarele.
Apoi, pui doua jumatati de migdala pe o inima si cu un cutit ascutit decupezi dupa doar o jumatate de migdala, lasand astfel un loc gol.
Lasi intr-o jumatate cate o migdala si coci la foc potrivit 10-15 minute, in tava presarata cu faina sau cu hartie de copt.
Dupa ce s-au racit le-am pus intr-o cutie de tabla cu hartie de copt intre ele, ca sa se mai inmoaie.
Incearca si aceasta reteta video
foto: Depositphotos.com