Ultimele

Inghetata cu capsuni

Mod de preparare

Pregatim cateva cupe din sticla/plastic sau forme pentru inghetata.
Spalam si curatam capsunile. Pe cele mai coapte, le punem la blender, oprind cateva intregi pe care sa le strecuram in inghetata. Piureul obtinut din capsuni, il strecuram ca sa oprim semintele.
Punem smantana rece la congelator timp de 8-10 minute.
Folosim un castron metalic (preferabil sa il puneti si pe el cateva minute la congelator inainte)
Scoatem smantana si o batem frisca, in castronul metalic. Cand incepe sa capete consistenta, adaugam portii mici de zahar. La sfarsit, cand frisca devine pufoasa, adaugam o lingura zeama de lamaie.
Jumatate din cantitatea de frisca o amestecam cu piureul de capsuni.
In fiecare cupa, asezam cate un biscuit cu cacao sau de care va place, cateva linguri de frisca simpla, cateva feliute de capsuni, cateva bucatele de biscuiti si apoi incheiem cu cateva linguri din frisca amestecam cu capsuni. Ornam cu bomboane de ciocolata sau cu ciocolata topita si punem cupele in congelator, lasandu-le 2 ore sau pana se ingheata bine. Inainte de servire, se lasa 5 minute la temparatura camerei.
Dincolo de amestecul de texturi, biscuitii au rolul de a absorbi din apa din fructe sau iaurt (alta varianta), contrasteaza si participa la jocul de culori si inghetata devine si mai satioasa!

Citeste continuarea: 1 2

Cuvinte cheie:
Data articol: iulie 6, 2015