Deliciul copilariei noastre, pregatit de mamici sau de bunici: Gogosi.
Ingrediente Gogosi
– 1 kg faina;
– 400 ml lapte caldut;
– 4 oua;
– 100 grame unt;
– 150 grame zahar;
– 1 cub de drojdie uscata;
– un praf de sare
– zahar vanilat pentru decor
Mod de preparare Gogosi
Se amesteca laptele caldut cu drojdia, 2 linguri de zahar si 2 de faina. Se lasa cam 10 minute pana creste putin. Se amesteca apoi ouale cu zaharul ramas, praful de sare si cu untul topit in prealabil. Peste acestea se adauga compozitia obtinuta din drojdie si faina treptat. Se amesteca si se mai adauga faina pana se obtine compozitia de aluat. Se lasa la crescut aproximativ o ora intr-un loc caldut, dupa care se intinde o foaie de aluat nici prea groasa, nici prea subtire din care se “decupeaza” cerculete cu ajutorul unei forme rotunde (se poate folosi o cana sau un pahar). Aceste gogosi pot fi si umplute, dupa preferinta, cu diverse gemuri, ciocolata, etc. Dupa decupare, se lasa cam 5 minute pe masa, apoi se prajesc in uleiul incins. Se pot orna cu orice doriti, insa eu am optat pentru zahar vanilat.
Incearca si aceasta retea video