Ultimele

Gogosele in caramel

gogosele in caramel - sfatulparintilor.ro - Depositphotos_324184306_L

Mod de preparare Gogosele in caramel


Aluat :
Se fierbe apa, adaugam sare si ulei, iar cand incepe sa clocoteasca se da deoparte vasul cu apa si se toarna dintr-o data faina si amestecam bine, pana compozitia incepe sa se desprinda de pe vas.
Se raceste cateva minute si incepem sa adaugam ouale, unul cate unul,amestecandu-se bine.
Cu ajutorul unui posh se fac 8-10 gogosele mai mici si o foaie ,cam de 15 cm pe spatele unei tavi de cuptor. Se coc 15-20 de minute pana se rumenesc usor.

Crema:
Laptele se fierbe cu zaharul vanilat si un praf de sare.
Galbenusurile,zaharul si amidonul se freaca bine si se adauga peste lapte. Se amesteca incontinuu, iar cand s-a ingrosat se ia vasul de pe foc si se adauga untul, se mai amesteca si se lasa sa se raceasca bine.

Bezea:
Albusurile se bat spuma, adaugam zaharul si se mai bate pana se intaresc si incep sa luceasca.
Gogoselele se taie si se umplu cu crema.

Pe un platou se pune foaia de aluat coapta, sprituim bezea peste ea,apoi asezam pe margine gogoselele.
Se caramelizeaza zaharul si se adauga untul,se fierbe 2-3 minute,apoi glazuram gogoselele cu caramel.

Incearca si aceasta reteta video

foto: Depositphotos.com

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: februarie 23, 2022