Gem de struguri

18 august 2019,
Gem de struguri

In curand intram in sezonul strugurilor mari si parfumati. Poate vrei sa incerci o reteta de Gem de struguri? Iat-o aici!

Ingrediente Gem de struguri

(4 portii)

500 g struguri negri (cu bobul mare)

300 g zahar

sucul de la ½ lamaie

1 baton de vanilie.

Mod de preparare Gem de struguri

Strugurii se spala sub jet de apa rece, boabele se desprind de pe ciorchini, se taie in doua si se elimina semintele. Apoi se pun intr-un castron, se presara cu zahar, se stropesc cu sucul de lamaie, se pune batonul de vanilie taiat in doua pe lungime si se lasa la macerat timp de 12 ore intr-un loc racoros.

Strugurii se pun intr-o oala potrivita pentru gemuri impreuna cu siropul lasat si se lasa sa fiarba pe foc moderat. Din cand in cand se indeparteaza spuma. Dupa aproximativ 10 minute de cand au dat in clocot, se stinge focul si gemul fierbinte se pune in borcane sterilizate care se inchid ermetic. Borcanele se intorc cu capul in jos timp de 10 minute, dupa care se depoziteaza intr-o camara racoroasa.

Cuvinte cheie:

Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.
Gradinita