Va propunem un desert care va va aduce aminte, cu siguranta, de copilarie: galuste cu prune.
Ingrediente Galuste cu prune
(12 portii)
– 400 g cartofi
– 100 g faina
– 1 lingurita ulei
– 1/2 lingurita zahar
– 1 kg prune
– 1 praf scortisoara
– putin unt
– 7-8 linguri pesmet
– zahar pudra
Mod de preparare Galuste cu prune
Se fierb cartofii in coaja, in apa cu putina sare. Apoi se curata de coaja si se zdrobesc bine (sau se dau prin masina de tocat). Se framanta un aluat din cartofi, faina, un praf de sare, ulei si putin zahar. Se spala prunele. Se iau din aluat bucati cam cat o pruna de mari, fiecare pruna se imbraca intr-un strat de aluat cat mai uniform, si se rotunjesc cu mana. Se fierb prunele invelite, in apa clocotita cu putina sare, la foc domol, cu capac. Se incinge unt cu putin ulei si se rumeneste pesmetul, distribuindu-l uniform in tigaie. Se pudreaza pesmetul cu putina scortisoara, se scot galustele cu prune cu spumiera, se scurg si se tavalesc prin pesmet si se servesc pudrate cu zahar.
Incearca si aceasta reteta video
Imagine de felicia_luciana de la Pixabay