Anisoara67 a trimis o alta reteta delicioasa: Fursecuri cu nuca
Ingrediente Fursecuri cu nuca
aluat: 300 g unt sau margarina, 225 g zahar pudra, zahar vanilat, un ou + 4 galbenusuri, 375 g faina, 250 g amidon de porumb
ornare: Ciocolata topita, sferturi de miez de nuca, nuca macinata fin
Mod de preparare Fursecuri cu nuca
1. Se amesteca untul taiat bucatele si moale, aflat la temperatura camerei, impreuna cu zaharul pudra si cel vanilat. Se adauga oul si apoi cate un galbenus, apoi se incorporeaza faina cernuta si amestecata cu amidonul, se amesteca bine pana devine un amestec omogen.
Se asaza fursecurile cu un pos sau forme speciale de fursecuri, o parte se decoreaza cu sferturi de miez de nuca, alta parte se lasa simple, intr-o tava, pe hartie de copt apoi se dau la cuptor sa se rumeneasca usor, la foc potrivit, cca 10-15 min.
2. Se lasa fursecurile la racit apoi se trec prin ciocolata topita si prin miez de nuca prajit si macinat. Se lasa pe un gratar sa se intareasca ciocolata.
Incearca si aceasta reteta video