Iata o noua reteta trimisa de Miclescu Mirela: foi cu crema de vanilie.
Ingrediente Foi cu crema de vanilie
aluat 3 oua
7 linguri de zahar
7 linguri de lapte dulce
7 linguri de ulei
2 lingurite de amoniac stins in lapte fierbinte
600-650 g faina
Crema :
1 cutie crema pentru alba ca zapada de la doctor Oetker
200 ml frisca lichida
1 litru lapte dulce
1 esenta de vanilie
4-5 linguri zahar pudra
100 g unt moale
Mod de preparare Foi cu crema de vanilie
Intr-un vas punem ouale, laptele, uleiul si zaharul. Mixam bine ingredientele pana cand se topeste zaharul apoi adaugam amoniacul stins cu lapte fierbinte si apoi treptat faina. Framantam un aluat omogen si nelipicios pe care il impartim in 3 bile aproximativ egale.
Intindem aluatul pe hartie de copt, astfel il putem intinde foarte subtire si coacem foile la foc micut.
Lasam la racit foile pana cand pregatim crema
Crema:
Punem intr-un vas laptele si crema Dr.Oetker .
Separat mixam foarte bine untul si zaharul pudra apoi il adaugam in crema cu lapte.
Mixam usor pana cand se ingroasa apoi separat mixam frisca lichida .
Amestecam frisca in crema de lapte si apoi umplem foile.
Punem crema in strat egal pe fiecare foaie si dupa ce le umplem acoperim tava cu folie ca sa se inmoaie.
Delicios!!!
Incearca si aceasta reteta video